Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Економіка для пропаганди

Економіка для пропаганди

Блоги
Укрінформ
Можливо, це прозвучить дивно, але Україні вигідно, щоб Росія продовжувала будівництво керченського мосту. Попри те, що поява останнього зведе нанівець будь-яку економічну блокаду Криму, для Москви реалізація такого проекту – це значно серйозніша «блокада».

Десятки мільярдів рублів, витрачені на спорудження мосту при падінні російської економіки, матимуть хіба що символічний ефект – щось на кшталт «з’єднання землі руської». В іншому – це непосильна ніша для російського бюджету.

По суті, Кремль сьогодні банально повторює хиби радянських керманичів. Свого часу СРСР вже будував Байкало-Амурську магістраль, грав у «зоряні війни» (космічна гонка), гонку озброєнь із Заходом тощо. Все це – лише матеріал для пропаганди, пропагандистські символи, які в умовах падаючої сировинної економіки хоч і піднімають «дух народу», але остаточно нищать добробут населення і шанси країни збудувати ефективне господарство.

Російську економіку не знищать ніякі санкції. Її зруйнує російська влада. Адже замість того, щоб розвивати свій потенціал, кремлівські лідери виснажують його живленням пропагандистських символів величі і могутності. Економіка в Росії – служниця пропаганди, а не суспільного добробуту.

Руслан Сольвар, народний депутат України
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-