Киянам, які втратили кінцівку під час захисту України, частково компенсують купівлю нової автівки

Киянам, які втратили кінцівку під час захисту України, частково компенсують купівлю нової автівки

Укрінформ
Кияни, які отримали інвалідність у зв’язку із повною чи частковою втратою кінцівки під час захисту України, можуть отримати часткову компенсацію за придбаний новий автомобіль у розмірі 545 тис. грн.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ. 

За словами заступниці голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марини Хонди, у 2023 році столиця розпочала виплату часткової компенсації за придбаний легковий автомобіль для військових, які отримали інвалідність через повну чи часткову втрату кінцівки після 24 лютого 2022 року.

Читайте також: В Україні за два роки війни кількість людей з інвалідністю збільшилася на 300 тисяч

Компенсація передбачена міською цільовою програмою «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України», спрямованою на соціальний захист і підтримку як ветеранів, так і членів їхніх сімей, родин загиблих і полонених захисників.

«Серед іншого, ми передбачили надання й матеріальної допомоги на часткову компенсацію за придбаний легковий автомобіль військовим, які отримали інвалідність І та ІІ групи через ампутацію кінцівки або її частини після 24 лютого 2022 року», - зазначила Хонда і зауважила, що компенсація надається на купівлю нового автомобіля, що забезпечує прозорість процесу.

Читайте також: Заяву на отримання пільг замість ветерана зможуть подавати його рідні - Мінсоцполітики

«Вартість машини не регламентована, утім сума компенсації становить 180 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. На сьогодні це 545 040 гривень», - зазначила Хонда.

Під час подання заяви на компенсацію та безпосереднього отримання матеріальної допомоги заявник повинен бути зареєстрований у Києві.

Ознайомитись із Порядком виплати допомоги та переліком необхідних документів можна на сайті Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА. 

Читайте також: Життя після втрати кінцівки: виклик, але не вирок

Рішення про матеріальну допомогу на часткову компенсацію за придбаний легковий автомобіль приймається комісійно протягом 30 календарних днів із дня надходження відповідної заяви.

Як повідомляв Укрінформ, цільову програму підтримки киян-захисників та захисниць, їхніх сімей, а також родин загиблих Київрада затвердила наприкінці вересня 2023 року, її бюджет на 2023-25 роки становить понад 2,3 мільярда гривень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-