Заяву на отримання пільг замість ветерана зможуть подавати його рідні - Мінсоцполітики

Заяву на отримання пільг замість ветерана зможуть подавати його рідні - Мінсоцполітики

Укрінформ
Уряд спростив процедуру призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів та членів їхніх родин.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

В міністерстві зауважують, що ухвалена 27 грудня 2023 року постанова Кабінету Міністрів змінює норми чинного законодавства, які передбачають, що для призначення пільг на житлово-комунальні послуги пільговик має особисто звернутися до уповноважених органів.

З урахуванням реалій воєнного часу, коли ветерани війни, які беруть участь у воєнних діях і не мають можливості оформити зазначені пільги, затверджений експериментальний порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни (осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей.

«Цей порядок спрощує процедуру внесення відомостей в Реєстр осіб, які мають право на пільги, та призначення Пенсійним фондом України пільг на оплату житлово-комунальних послуг», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рада ухвалила за основу законопроєкт, який спрощує отримання статусу учасника бойових дій

Згідно з новим порядком, якщо ветеран не може самостійно подати заяву на призначення пільги на ЖКП, з травня 2024 року це зможуть зробити за нього члени його родини. Замість існуючих двох окремих можна буде подавати єдину спрощену заяву – про взяття на облік, як пільговика, і про надання пільг.

Частину необхідної інформації для призначення пільг Мінсоцполітики та ПФУ отримуватимуть самостійно шляхом обміну і взаємодії між інформаційними системами державних органів.

Також передбачена можливість подання спрощеної заяви, крім паперової, в електронній формі, зокрема через «Дію».

Новий порядок запрацює через 4 місяці після відповідних технічних доопрацювань інформаційних систем.

Як повідомлялося, 27 грудня уряд прийняв низку постанов, які посилюють можливості для соціальної підтримки пенсіонерів, військових, які перебувають у зоні бойових дій, працівників критичної інфраструктури та інших категорій громадян під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-