Привласнили допомогу для ЗСУ на майже ₴1,7 мільйона: у Києві затримали двох псевдовійськових

Привласнили допомогу для ЗСУ на майже ₴1,7 мільйона: у Києві затримали двох псевдовійськових

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці затримали двох шахраїв, які під виглядом "військовослужбовців" обманом заволоділи благодійною допомогою для Збройних сил України на майже 1,7 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці.

Встановлено, що, не маючи жодного відношення до ЗСУ, фігуранти від імені військових частин надсилали благодійним фондам і волонтерським організаціям листи з проханням надати гуманітарну допомогу.

У подальшому зловмисники виряджалися у військову форму та приїжджали на зустріч із представниками фондів. При собі мали печатки нібито тих самих військових частин. У результаті отримували від благодійників тактичне знаряддя, медичне обладнання й аптечки, які потім реалізовували на власний розсуд.

Ділки оформлювали акт прийому-передачі допомоги. Погоджувалися робити для звітності спільне фото.

Шахрайство вдалося викрили, коли представники благодійного фонду зв’язалися з однією з військових частин, щоб підтвердити факт отримання допомоги. Військові повідомили, що жодних листів до фонду не писали й допомоги не отримували.

На сьогодні встановлена причетність фігурантів до семи епізодів шахрайства на загальну суму близько 1,7 млн гривень.

Читайте також: На Донеччині судитимуть посадовців військової частини, які привласнили ₴5 мільйонів «бойових»

Зловмисникам оголошена підозра за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Обох підозрюваних суд узяв під варту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Києві викрили шахраїв, які видавали себе за працівників ТЦК та Державного бюро розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-