Підрядник отримав 500 тисяч за полив дерев у Голосіївському районі, якого не було

Підрядник отримав 500 тисяч за полив дерев у Голосіївському районі, якого не було

Укрінформ
У Голосіївському районі заплатили півмільйона гривень за полив зелених насаджень, які ніхто не поливав. За даним фактом прокуратура повідомила про підозру заступнику директора комунального підприємства.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру заступнику директора комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Голосіївського району м. Києва за фактом привласнення бюджетних коштів на поливі зелених насаджень (ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, у 2021 році службові особи Голосіївської РДА з метою заволодіння бюджетними коштами забезпечили підконтрольному товариству перемогу в тендері на послуги з поливу зелених насаджень в Голосіївському районі. Згодом підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт.

Читайте також: Вдавали працівників ТЦК і ДБР: у Києві шахраї видурили у чоловіка ₴1,7 мільйона

Насправді ж послуги з поливу надані не були. однак за них сплатили понад 500 тис. грн, чим завдали збитки столичному бюджету.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, Кіровоградська обласна прокуратура поінформувала, що, за даними слідства, директор театру імені Кропивницького обіцяв за хабар 3,5 тис. доларів працевлаштувати у театрі.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-