У Флоренції відкрилась виставка фотографа Массімо Лістрі, присвячена Києву

У Флоренції відкрилась виставка фотографа Массімо Лістрі, присвячена Києву

Укрінформ
У Флоренції відкрилась виставка відомого італійського фотографа Массімо Лістрі, яка присвячена столиці України - Києву.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“8 лютого, в головному палаці міста Флоренція Palazzo Vecchio відкривається виставка фотографа Лістрі, яка присвячена величі Києва. Маестро зафіксував архітектурну вишуканість культурної спадщини столиці України під час свого візиту в жовтні минулого року за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що експозиція триватиме до 8 березня.

"Київ, як місто з багатовіковою історією, розкриється перед італійцями в усій своїй величі завдяки таланту маестро Лістрі. Флорентійці та гості зможуть відчути Київ через об’єктив визначного майстра. Місто вразило його не тільки красою, а й сміливістю, стійкістю та незламністю", - зазначили у МКІП.

Фотохудожник зафіксував красу Києво-Печерської лаври, палаци XVIII століття, спроєктовані італійськими архітекторами. Кожен знімок митця наповнений любов’ю до Києва, який він розглядає не просто як об’єкт знімання, але і як твір мистецтва, який живе в кожному пікселі його творчості.

Читайте також: У Грузії пройде фотовиставка «Київ воєнний»

Массімо Лістрі – відомий майстер інтерʼєрної фотографії. За 30 років діяльності він сфотографував майже всі найкрасивіші палаци, бібліотеки, музеї світу.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року у Києві відбулася зустріч тимчасового виконувача міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва з італійським фотографом Массімо Лістрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-