У Києві презентували книгу «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова»

У Києві презентували книгу «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова»

Укрінформ
У Києві презентували книгу «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова».

Презентація відбулась в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Харків – особливе місто, яке займає особливу роль у цій війні. Місто, яке дуже близько до російського кордону. Місто, яке одним із перших прийняло бій і успішно відбило першу атаку росіян, які розраховували, що того ж дня будуть маршувати його центральними вулицями. Місто, яке обстрілюють майже щодня зараз. Але яке живе, яке продовжує бути українським», — сказав заступник міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Він додав, що книга «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова» — це один із найкращих проєктів, який підтримало Міністерство культури та інформаційної політики.

Автор книги, харків'янин Вадим Бєліков, на світлинах свого першого альбому зображує знесені артилерією і ракетами житлові масиви міста. На 400 сторінках книги його світлини документують прифронтову реальність: пуски російських ракет з Бєлгородської області, а також емоції мешканців зруйнованих будинків, учнів спалених гімназій, гостей понівечених кав’ярень.

«Ця книга є прямим свідченням, фотосвідченням російської агресії проти мирного населення… Дуже важливо, щоб такі книги з’являлись в нашому просторі. І для нащадків у тому числі, щоб вони розуміли, через що ми пройшли та проти кого ми воювали», — висловився генеральний директор Державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» Максим Удовиченко.

Читайте також: У Києві презентували книгу спогадів жінок про життя у столиці під час війни

Проєкт реалізовано у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України з державним підприємством «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності» у серії «Бібліотека журналу «Пам’ятки України» з передмовою відомого журналіста, головного редактора Видавничого дому журналу «Пам’ятки України» Анатолія Сєрикова. Тираж — 1000 примірників для безкоштовного розповсюдження.

Як повідомлялось, 18 січня в Укрінформі презентували книгу українського письменника Андрія Куркова «Щоденник агресії 2». У ній представлена збірка есеїв, написаних у період із серпня 2022 року до кінця жовтня 2023 року, розміщених за хронологією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-