У Києві презентували книгу спогадів жінок про життя у столиці під час війни

У Києві презентували книгу спогадів жінок про життя у столиці під час війни

Фото
Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації презентували збірку спогадів та роздумів жінок про життя у столиці в умовах війни «Київ. Жінки. Війна».

Про це поінформувала пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

«Ця книга – це не просто збірка спогадів та емоційних рефлексій. Це – сміливі голоси двадцяти жінок, які розповіли про свої страхи, біль, радість і надію. Вони мужньо обороняли нашу столицю, піклувалися про своїх дітей та сім’ї, допомагали собі та людям навколо. Ця книжка важлива й актуальна не тільки для столиці, вона є зліпком часу, свідченням очевидців про те, що і як столиця України переживає під час війни», - зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, у цій книзі йдеться і про київське метро, і про підвали, і про плетіння сіток, і про народження дітей під постійними російськими обстрілами.

До цієї книги увійшли оповідання авторок, серед яких є як відомі письменниці, так і ті, для кого ці тексти є першою пробою пера.

Серед авторок - Юлія Єрмоленко, Марія Бурмака, Ірина Солошенко, Олександра Єфименко, Ірен Роздобудько, Тетяна Лисун, Алла Геращенко, Наталія Бондар, Світлана Махно, Леся Литвинова, Марина Раєцька, Катя Ейхман, Анжеліка Рудницька, Оксана Наумова, Олена Муштенко, Міла Іванцова, Анна Виноградова, Ольга Карі, Олена Богатиренко, Галина Кучменко.

За інформацією КМДА, експерти Видавничої ради при Департаменті суспільних комунікацій відібрали рукопис та допомогли у виданні книги за кошти міського бюджету. Ці надруковані книги надійдуть до столичних бібліотек.

«Дякую всім авторкам та команді, які працювали над цією важливою книгою! Ці історії обов’язково повинні бути почуті світом», – заявила Хонда.

Читайте також: У США вийшла двомовна книга «Скрипка з того берега» лауреата Шевченківської премії Дмитра Кременя

Як повідомляв Укрінформ, у Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна кропивницька художниця і поетеса Ольга Краснопольська презентувала книжку книгу «Друзки болю і віри. Вірші. Графіка», присвячену подіям російсько-української війни.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-