Київ планує виділити ще ₴500 мільйонів на дрони для військових - Кличко

Київ планує виділити ще ₴500 мільйонів на дрони для військових - Кличко

Укрінформ
Київська міська рада планує виділити 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів для військових.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу.

«Сьогодні ми маємо ухвалити рішення та внести зміни до програми «Захисник Києва», щоб виділити через неї наразі 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів. Їх ми передамо військовим підрозділам», – сказав Кличко.

За його словами, за різними програмами та джерелами столичного бюджету минулого року Київрада виділила на допомогу силам безпеки та оборони майже 7 мільярдів гривень.

«Тобто 10 відсотків кошторису – найбільше серед усіх міст України. Із цих 7 мільярдів майже 1 мільярд пішов на закупівлю військовими дронів різних типів. А також місто виділило кошти та закупило, за зверненням військових, засоби радіоелектронної боротьби. Які сьогодні ефективно захищають Київ», – сказав Кличко.

Читайте також: Київ передав на фронт 100 тисяч грілок для тіла

Мер Києва нагадав, що також столиця виплачувала матеріальну допомогу киянам-захисникам та їхнім сім’ям, виділяла кошти на придбання квартир для захисників і їхніх родин.

«Ухвалюючи бюджет столиці на цей рік, на допомогу Збройним силам ми попередньо передбачили 1,2 мільярда гривень. Але ми продовжимо, як і минулого року, шукати можливості, щоб додавати більше коштів. Спрямовувати їх і з інших статей, аби максимально допомагати нашим захисникам. Тому по факту коштів на допомогу військовим виділимо в рази більше», – наголосив Кличко.

Як повідомлялося, Київрада на засіданні 26 жовтня виділила з бюджету столиці майже 1,5 мільярда гривень захисникам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-