У Києві внаслідок ракетної атаки пошкоджені ділянки двох лісопаркових господарств

У Києві внаслідок ракетної атаки пошкоджені ділянки двох лісопаркових господарств

Укрінформ
У столиці внаслідок ранкової ракетної атаки пошкоджень зазнали ділянки Святошинського та Дарницького лісопаркових господарств.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«Сьогодні внаслідок ранкової масованої атаки пошкоджень зазнали близько 80 дерев у Святошинському лісопарковому господарстві. Також ракета впала на території Дарницького лісопаркового господарства. Вона не розірвалася, однак утворила глибоку вирву глибиною близько трьох метрів. На щастя, ані люди, ані дерева внаслідок цього інциденту не постраждали», – зазначив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

За словами директора департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, у новому сезоні лісопаркові господарства, крім планових висадок, додатково заліснять ділянки, пошкоджені ракетною атакою.

«Минулого року на території міських лісів наші комунальники планово висадили 321 тисячу сіянців, заліснивши 13,5 га території. Крім того, були додатково заліснені постраждалі ділянки. Цьогоріч ми продовжимо планово висаджувати ліс, а також відновлювати ділянки, постраждалі внаслідок ворожих дій», – зауважив Возний.

Читайте також: Збиті 10 «Кинджалів» - це рекорд: Залужний закликав надати Україні більше систем Patriot

У КМДА нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення було пошкоджено понад 1 300 дерев у Святошинському ЛПГ і та 0,5 га лісних територій Дарницького ЛПГ.

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня російські загарбники здійснили масовану атаку України засобами повітряного нападу різних типів.

Протиповітряна оборона України знищила 72 ворожі повітряні цілі, зокрема 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал».

У Києві падіння уламків російських ракет зафіксовано на території дев’яти районів.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-