Збиті 10 «Кинджалів» - це рекорд: Залужний закликав надати Україні більше систем Patriot

Збиті 10 «Кинджалів» - це рекорд: Залужний закликав надати Україні більше систем Patriot

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у вівторок після масованої атаки з боку Росії наголосив, що Україні потрібно більше систем ППО Patriot для ефективного відбиття атак ворога.

Як передає Укрінформ, про це Залужний написав у дописі в соцмережі Х.

«Сьогодні Повітряні сили Збройних сил України збили 10 із 10 російських аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» за допомогою системи Patriot. Це рекорд. Якщо ракети влучили б у ціль, наслідки були б катастрофічними», – написав він.

Залужний подякував партнерам за надані ЗРК «Patriot» і наголосив, що Україна потребує більшої кількості систем ППО.

Читайте також: Сили оборони знищили 72 російські повітряні цілі, зокрема 10 «Кинджалів» - Залужний

«Немає підстав вважати, що ворог на цьому зупиниться. Тому нам потрібно більше систем (ППО – ред.) та боєприпасів до них», – йдеться у дописі головнокомандувача ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, основним напрямком російського удару 2 січня став Київ. Падіння уламків російських ракет зафіксоване на території дев’яти районів. У Солом’янському районі столиці внаслідок ракетної атаки сталося загоряння у двох багатоповерхових житлових будинках. За попередніми даними, кількість постраждалих зросла до 49, загинули двоє людей.

У Київській області внаслідок ракетної атаки російських військ пошкоджень зазнали 11 багатоквартирних будинків, дві школи, церква, низка підприємств і приміщення обласного реабілітаційного центру. Внаслідок атаки в області загинули дві людини, ще 16 постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-