Київ отримав від Німеччини пожежно-рятувальні автомобілі та сміттєвози

Київ отримав від Німеччини пожежно-рятувальні автомобілі та сміттєвози

Фото
Укрінформ
Київ отримав отримав п’ять пожежно-рятувальних автомобілів від Лейпцига та три сміттєвози від Берліна.

Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

“Сьогодні Київ отримав нову партію допомоги від двох міст Німеччини - найстарішого побратима Києва Лейпцига та наймолодшого, з яким угоду про співпрацю підписали нещодавно, - міста Берлін”, - написав мер столиці.

Зокрема, він поінформував, що від Лейпцига надійшли 5 нових пожежно-рятувальних автомобілів: 2 Renault Kerax з колісною формулою 6х6, 2 машини МАN (4х4), оснащені сучасними системами піногасіння, та 1 автівка IVECO підвищеної прохідності, із колісною формулою 6х6.

Кличко зауважив, що Лейпциг забезпечив ці авто у співпраці з польськими партнерами - компанією Mito Truck, яка виробила їх у найкоротші терміни. Оплатило автівки Міністерство економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Крім того, Берлін передав Києву 3 сміттєвози Mercedes Econic, які мають сучасну систему збирання сміття, потужні двигуни екологічного класу Євро-5.

Читайте також: Київ отримав усі 60 вагонів метро з Польщі

“Дякую міжнародним партнерам за всебічну підтримку. Нова партія допомоги дозволить столиці ще оперативніше реагувати на виклики воєнного часу і надзвичайні ситуації та ефективно забезпечувати життєдіяльність міста”, - підкреслив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня німецькі партнери передали Києву нові сучасні машини швидкої допомоги, пожежний автомобіль, комунальну техніку, мікроавтобус та 20-тонну вантажівку гуманітарної допомоги.

Фото: Телеграм Віталій Кличко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-