Київ виплачуватиме 30 тисяч киянам, мобілізованим після 1 грудня - Кличко

Київ виплачуватиме 30 тисяч киянам, мобілізованим після 1 грудня - Кличко

Укрінформ
Київ буде виплачувати 30 тисяч гривень киянам, які мобілізуються до лав ЗСУ з грудня 2023 року, виплата є одноразовою.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу.

«Київ буде виплачувати 30 тисяч гривень киянам, мобілізованим після 1 грудня цього року. Така виплата є одноразовою та спрямована на додаткове матеріальне забезпечення новобранців. На 2023 рік ми можемо виділити 10 мільйонів гривень. А в бюджеті наступного року передбачити 50 мільйонів. Ці кошти – за програмою «Захисник Києва», – зазначив мер столиці.

Кличко зауважив, що до кінця року залишається кілька засідань. А важливих питань, які необхідно ухвалити – чимало. Зокрема, доопрацювати проєкт бюджету столиці на наступний рік, щоб ухвалити його на одній із наступних сесій. Сьогодні депутати також мають розглянути та схвалити фінансування 15 міських цільових програм усіх галузей господарства, аби врахувати це у загальному кошторисі Києва на 2024 рік.

«Ми з вами – за різними програмами та джерелами столичного бюджету – віднайшли на допомогу нашим Захисникам майже 7 мільярдів гривень. І продовжуємо виділяти ці кошти за зверненнями наших військових. До кінця цього року ухвалимо ще кілька рішень про фінансову підтримку підрозділів ЗСУ. Зокрема, готуємо проєкти рішень до наступного засідання. Аби виділити ще понад 700 мільйонів гривень», – наголосив Київський міський голова.

Читайте також: Київрада передасть Генштабу 500 мільйонів за програмою «Захисник Києва» - Кличко

Як повідомлялося, цього року столиця вже передбачила та спрямовує захисникам понад 6,2 мільярда гривень. Із яких 1,2 мільярда виділили додатково на позачерговому засіданні 3 жовтня.

На позачерговому засіданні 26 жовтня Київрада виділила з бюджету столиці ще майже 1,5 мільярда гривень захисникам України.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-