У Музеї Києва відкрилась виставка старовинних ялинкових прикрас і різдвяних артефактів

У Музеї Києва відкрилась виставка старовинних ялинкових прикрас і різдвяних артефактів

Фото
Укрінформ
У Музеї Києва відкрилась виставка “Київська ялинка від XIX cт. – до сьогодення”, на якій представлені різноманітні унікальні експонати.

Про це передає Укрінформ.

В експозиційному просторі представлені святкова сукня ручної роботи початку XIX ст., оригінальні ялинкові прикраси часів кайзера Вільгельма, що використовувалися для пропагандистських цілей, ведмедик 40-х років, знайдений в руїнах перед Михайлівською площею, Дід Мороз 1926 року авторства Г. Світлицького, ковзани 1920-х років, меблі, яким понад 200 років, грамофон початку XX ст.

Читайте також: У музеї на Хмельниччині відкрили резиденцію Святого Миколая

Музей Києва спільно з колекціонеркою старовинних ялинкових прикрас Мариною Лукʼяновою запрошують відвідати виставку “Київська ялинка від XIX cт. – до сьогодення”, аби поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів”, - ідеться у Фейсбуці Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації.

У межах виставки проводитимуться екскурсії від провідних наукових співробітників музею та кураторів проєкту, а також майстер-класи для дітей і дорослих. Святковий настрій доповнять живописні та графічні роботи українських митців із зображенням видів зимового Києва.

Виставка старовинних ялинкових прикрас і різдвяних артефактів у Києві / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Виставка триватиме до 4 лютого 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 23 по 26 листопада проведуть шість безоплатних екскурсій, зокрема екоекскурсію для дітей до Будинку природи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-