Суд у Києві розглядає справу щодо захисту будинків, де жили відомі діячі культури

Суд у Києві розглядає справу щодо захисту будинків, де жили відомі діячі культури

Фото
Укрінформ
Господарський суд Києва розпочав розгляд позову від заступника генпрокурора в інтересах держави до Київської міської ради та ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Рестін» про повернення земельної ділянки у Голосіївському районі столиці, надану під забудову.

Про це повідомляє Укрінформ. 

Засідання щодо повернення земельної ділянки на вул. Жилянській, 96-А у Києві, яка була надана під будівництво офісно-житлового та готельного комплексу з паркінгом, відбувається під головуванням судді Ольги Ярмак. 

Сторону обвинувачення представляє прокурор відділу Офісу генерального прокурора Тетяна Круш. Третю особу позивача - Міністерство культури та інформаційної політики, Департамент культури Київської міської ради та Музей видатних діячів української культури - Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького.

Інтереси відповідача захищає адвокат Євген Єрмоленко. 

На розгляд справи прийшло близько десятити медійників.

У Києві суд розглядає справу щодо захисту будинків, де жили відомі діячі культури / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Читайте також: МКІП закликає зупинити демонтаж садиби на Рейтарській, 37

Як повідомляли у МКІП, ділянка на вул. Жилянській, 96-А знаходиться у безпосередній близькості до Музею видатних діячів української культури – Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Мирного, Михайла Старицького, Панаса Саксаганського, експозиції якого розміщуються в будинках по вул. Саксаганського 93, 95, 97 та Жилянській 96. Проведення будівельних робіт впритул до території музею негативно вплине на навколишнє середовище та стан будинків, що входять до його складу, оскільки такі дії є джерелом забруднення, вібрації і тиску на ґрунти, рослинний покрив та ґрунтові води локації. 

Також проведення будівництва в безпосередній близькості до території музею також становитиме загрозу для існування споруд згаданих пам’яток – затоплення фундаменту, руйнування будівельних конструкцій, просідання споруди з утворенням тріщин і руйнуванням стін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-