Кличко ініціює позачергову сесію Київради для збільшення допомоги ЗСУ

Кличко ініціює позачергову сесію Київради для збільшення допомоги ЗСУ

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко ініціює позачергову сесію Київської міської ради для прийняття рішення про збільшення допомоги ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

За словами Кличка, "Київ спрямує ще більше коштів на допомогу підрозділам ЗСУ. На сьогодні столиця вже понад 1,2 млрд на фінансування сил безпеки та оборони. І ми, як і планували, продовжимо виділяти кошти з міського бюджету".

"Ще більше дронів та іншого необхідного для наших захисників. Сподіваємося на "зелене світло" від уряду щодо необхідних дозволів та сприяння й не створення перешкод", - заявив мер.

Також, повідомив Кличко, місто надасть максимальну підтримку виробникам дронів: приміщення, пільги, повне сприяння.

Читайте також: У Київраді пояснили, чому в столиці немає мобільних укриттів

"Нових великих інфраструктурних проектів у столиці наразі не плануємо", - запевнив столичний мер.

Як наголосив Клічко, "пріоритет у всіх повинен бути один - всі сили і кошти на Перемогу. І тут має бути порозуміння і обʼєднання зусиль місцевої, центральної влади та суспільства".

Раніше міський голова Києва нагадав, що з'являється інформація про те, що міста нібито не допомагають чи недостатньо допомагають українським захисникам.

Він застеріг, що "насправді може йтися про намагання центральної влади втрутитися в бюджети міст і селищ. Щоб за їх рахунок залатати діри і прорахунки держбюджету та бюджетів міністерств і відомств".

Як підкреслив Кличко, за законом напряму ЗСУ кошти з місцевих бюджетів перераховувати не можна. "Ми можемо виділяти кошти на фінансування потреб військових підрозділів, зареєстрованих в територіальній громаді, про бюджет якої йдеться. За зверненням щодо потреб цих підрозділів", - зазначив він.

Читайте також: Керівника «Київміськбуду» Кушніра відсторонили від виконання обовʼязків - Кличко

За словами мера, минулого року на фінансування сил безпеки та оборони Києва були виділені зі столичного бюджету майже 850 млн грн, а за шість місяців цього року – понад 380 млн, тобто загалом понад 1,2 млрд грн.

Як повідомлялося, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія звернувся до відповідальних за процедури державних закупівель з приводу невдоволення у суспільстві, пов'язаного з пріоритетами, які вони обирають. За його словами, члени парламенту обговорюють можливе обмеження розпорядження коштами на місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-