Керівника «Київміськбуду» Кушніра відсторонили від виконання обовʼязків - Кличко

Керівника «Київміськбуду» Кушніра відсторонили від виконання обовʼязків - Кличко

Укрінформ
Керівник Київміськбуду Ігор Кушнір відсторонений від виконання обовʼязків.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко. 

Так, на вимогу мера відбулося спільне засідання наглядової ради та правління Київміськбуду, де було ухвалене рішення про проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм.

Читайте також: Київміськбуд призупинив будівництво об’єктів

За словами Кличка, станом на цей час працює тимчасова контрольна комісія, створена депутатами Київради. Вона теж надасть результати перевірки діяльності Київміськбуду та його керівництва.

"Наглядова рада доручила Київміськбуду продовжувати здійснювати діяльність щодо виконання зобов’язань перед інвесторами", — додав мер.

Як повідомлялося, журналісти видання Bihus.Info встановили, що родичі й оточення Кушніра забудували розкішними маєтками виведену землю приватного акціонерного товариства "Київміськбуд" у селищі Козин під Києвом. Ідеться про майже два гектари, що раніше перебували в комунальній власності.

На початку 2000-х років Київрада передала згадану ділянку дочірньому підприємству Київміськбуду – компанії "Екос" – для експлуатації й обслуговування розташованої там бази відпочинку.

Журналістське розслідування також показало, що мільярди гривень на підрядні роботи Київміськбуд виплачував наближеним до Кушніра фірмам. Ідеться, зокрема, про "Укрбуд Інвест", "Горбуд", "Ягуар" і "Будівельно-промислову компанію Ягуар". У 2020-2021 роках ці чотири компанії отримали від Київміськбуду за виконання будівельних робіт понад 3 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-