Розтрата на облаштуванні укриттів: у Києві судитимуть посадовців Шевченківської РДА

Розтрата на облаштуванні укриттів: у Києві судитимуть посадовців Шевченківської РДА

Укрінформ
У Києві судитимуть начальника і двох заступників начальника управління освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, а також двох підприємців за завдання 1 млн грн збитків на облаштуванні укриттів у школах та дитячих садках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі Київська міська прокуратура. 

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо начальника та двох заступників начальника управління освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, а також двох підприємців за фактом розтрати бюджетних коштів та підроблення офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України)”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, управління освіти Шевченківської РДА уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів у 54 дитячих навчальних закладах Шевченківського району на суму понад 3,7 млн гривень. 

Договір із постачальником був укладений попри те, що пропозиція постачальника щодо вартості меблів значно перевищувала ринкову.

Читайте також: На Київщині під час перевірки 30% укриттів виявилися закритими або непридатними

Зазначені дії посадовців призвели до безпідставного перерахування зі столичного бюджету коштів на суму понад 1 млн гривень.

У межах досудового розслідування підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави на суму від 300 тис. грн до 1 млн гривень. На майно фігурантів накладено арешт. 

Максимальна санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві судитимуть керівника підрядної організації за сприяння в самовільному будівництві і блокуванні входу до укриття, внаслідок чого виникла загроза загибелі людей в умовах збройної агресії РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-