У Києві судитимуть підрядника за самовільне будівництво і блокування входу до укриття

У Києві судитимуть підрядника за самовільне будівництво і блокування входу до укриття

Фото
Укрінформ
У Києві судитимуть керівника підрядної організації у сприянні в самовільному будівництві і блокуванні входу до укриття, внаслідок чого виникла загроза загибелі людей в умовах збройної агресії РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Голосіївська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації за обвинуваченням у сприянні в самовільному будівництві та створенні загрози загибелі людей в умовах збройної агресії РФ проти України (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 197-1, ч. 1 ст. 275 Кримінального кодексу України).

Будівельна компанія у 2017 році уклала з Київською міською державною адміністрацією договори про оренду двох земельних ділянок на вулиці Васильківській.

Читайте також: На Харківщині скасували заборону на масові заходи у будівлях з укриттями

Далі на цій території почали будувати торгово-розважальний та спортивний комплекс з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками.

При цьому орендар захопив частину сусідньої ділянки, якою користується Національний центр Олександра Довженка.

Надалі працівники підрядної організації заблокували вхід до розташованого на цій ділянці укриття, пошкодили комунікації та частково зруйнували перекриття, чим створили загрозу загибелі людей в умовах війни.

Читайте також: У Львові цілодобово не зачинятимуть укриття

Раніше в межах цього ж провадження прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно ексдиректора компанії-забудовника, дії якого кваліфіковано за ч. 3 ст. 197-1 та ч. 1 ст. 275 КК України.

Як повідомляв Укрінформ, київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що перевірка укриттів у Голосіївському районі Києва засвідчила: частина підвалів перебуває у приватній власності чи оренді, частина - не облаштовані або зачинені вночі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-