Систему автоматизованого відкриття сховищ планують запровадити по всьому Києву - КМВА

Систему автоматизованого відкриття сховищ планують запровадити по всьому Києву - КМВА

Укрінформ
Системи автоматизованого відкриття укриттів планують поступово запровадити по всьому Києву.

Про це речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ця система зараз пілотна. Вона запроваджується у Дарницькому районі. Ми на місці перевірили, як вона працює. Думаю, що поступово така система буде запроваджена в усіх районах Києва і по всій Україні. До речі, у Вінниці вона вже працює», - сказав Шаманов.

За його словами, згідно з розпорядженням КМДА, нині проводиться вдосконалення фонду укриттів. Шукаються нові приміщення, які можуть бути введені в експлуатацію як укриття. Тобто, там може бути проведено електрику, розміщено протипожежний щит.

Читайте також: Фонд «Help for Ukraine» допомагає облаштовувати укриття в столиці

«Це паркінги, це підвали, це якісь приватні приміщення, наприклад ресторани, які колись були у фонді захисних споруд. Якщо приміщення, яке є у фонді захисних споруд і воно є на мапі укриттів для укриття, але не відповідає нормам, і про це неодноразово скаржилися люди, проводиться експертиза, і це виводиться. А натомість шукається поруч, яке може стати укриттям після певних відповідних процедур», - додав речник Київської міської військової адміністрації.

Як повідомлялося, вже тестують систему автоматизованого відкриття укриттів. Перший такий пристрій з’явився в одній із будівель цивільного захисту. Система має чотири незалежні варіанти відкриття дверей в укриття: автоматично, коли в місті оголошується повітряна тривога; дистанційно диспетчером за викликом відвідувачів; фізичним «ключем» на кшталт ключа до звичайного домофону; через пін-код, що генерується в чат-боті "Бомбосховища Києва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-