У столиці запрацює електронна система доступу до укриттів

У столиці запрацює електронна система доступу до укриттів

Укрінформ
Новітня електронна система доступу до укриттів у Києві вже пройшла тестування і готується до введення в експлуатацію.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації, передає Укрінформ.

“Новітня електронна система доступу до укриттів вже пройшла тестування і готується до введення в експлуатацію”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перший, дослідний такий пристрій інстальований в одній зі споруд цивільного захисту в Дарницькому районі столиці.

Ця система має аж чотири незалежних варіанти відкриття дверей до сховища: автоматично, коли в місті оголошується повітряна тривога; дистанційно диспетчером через зв'язок переговорного пристрою; фізичним «ключем» (на кшталт ключа до звичайного домофону); через пін-код, який генерується в чат-боті Телеграм «Бомбосховища Києва».

У КМВА пояснили, що усі чотири варіанти працюють незалежно один від одного і забезпечують безперешкодний доступ за будь-яких умов. Навіть якщо вимкнеться постачання електрики, система резервно живиться своїм власним акумулятором.

Вихід із закритого сховища безконтактний – достатньо піднести руку до сенсорної кнопки. Диспетчер має змогу не лише відчиняти двері і тримати голосовий зв’язок з відвідувачами сховища, а ще й контролювати справність системи. І разі виникнення несправностей чи технічних проблем диспетчер може оперативно викликати технічну підтримку для відновлення роботи обладнання.

Читайте також: У Вінниці система автоматичного відкриття дверей вже доступна у десяти укриттях

«Виготовлення та встановлення такої системи потребує певного часу та фінансування. Але, після запуску в роботу цієї першої системи ми будемо системно нарощувати обладнання такими пристроями інших укриттів по столиці. Кияни та гості міста повинні мати швидкий і безперешкодний доступ до сховищ під час повітряних загроз», - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Як повідомляв Укрінформ, придатні до використання укриття становлять 77% від загальної кількості бомбосховищ і здатні вмістити 43% населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-