У Вінниці система автоматичного відкриття дверей вже доступна у десяти укриттях

У Вінниці система автоматичного відкриття дверей вже доступна у десяти укриттях

Укрінформ
У Вінниці продовжують тестувати систему автоматичного відкриття дверей в укриттях, яка спрацьовує після оголошення повітряної тривоги. На сьогодні таку систему вже встановили у 10 навчальних закладах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у департаменті в справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької ОВА.

«Наше місто стало першим в країні, де запроваджується система автоматичного відкриття укриттів після оголошення повітряної тривоги. На сьогодні таку систему вже встановили у 10 навчальних закладах, де розташовані укриття. Це робиться, щоб був мінімізований вплив людського фактору», - повідомили у департаменті.

Читайте також: Придатні до використання укриття можуть вмістити лише 43% населення УкраїниМВС

Тестування вінницької розробки триватиме до 1 липня. Якщо вона себе добре зарекомендує, її найближчим часом встановлять ще у 10 укриттях, розташованих у комунальних закладах. А згодом - на всі входи в місця для тимчасового перебування під час повітряної тривоги.

Систему автоматичного відкриття дверей укриттів розробляли фахівці КП «Вінницький інформаційний центр» спільно зі спеціалістами компанії TIRAS. Вона спрацьовує через кілька секунд після оголошення повітряної тривоги, замок відчиняється автоматично, і двері залишаються відкритими до кінця тривоги. Після відбою через деякий час вони автоматично зачиняються. Якщо ж хтось в укритті в цей момент ще залишатиметься, громадяни зможуть відкрити двері зсередини самостійно, натиснувши відповідну кнопку.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня у Вінниці почали тестувати систему автоматичного відкриття дверей в укриття.

Фото: Сергій Моргунов/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-