Фонд «Help for Ukraine» допомагає облаштовувати укриття в столиці

Фонд «Help for Ukraine» допомагає облаштовувати укриття в столиці

Укрінформ
Волонтери благодійної організації «БФ «Help for Ukraine» доставляють все необхідне для укриттів Києва - вогнегасники, стільці, дезінфекційні розчини, парафінові свічки та біотуалети.

Ця допомога, зокрема, надається за запитом керівництва Оболонської райдержадміністрації, повідомили Укрінформу в фонді. Допомога, наголошують в фонді, буде перерозподілена в укриттях і сховках не лише шкіл і дитсадків, а й житлових будинків – саме там, де цього немає.

За офіційними даними, з 4,6 тисячі укриттів і сховищ у Києві придатними є майже 2,6 тисячі, ще 683 потребують облаштування. В Оболонському районі непридатними до використання для захисту під час повітряних загроз визнано 16%. Це - 66 приміщень із 425. На виділені, за словами голови Оболонської РДА Кирила Фесика, свого часу 59 млн грн вдалося облаштувати лише 37 таких укриттів.

«Укриття, - підкреслює амбасадор фонду Євген Кошовий, - відповідно обладнані та оснащені всім необхідним для тривалого в них перебування. Так і має бути, доки війна не закінчиться. Тим більше, що від початку повномасштабного вторгнення, укриття стали тимчасовими домівками для тисяч людей».

«Війна продовжується, а стан укриттів в Україні, на жаль, залишає бажати кращого з різних причин, - зазначає президент фонду Степан Асланян. – Хоча б тому, що, чим довше триває війна, тим більше проблем лягає на плечі і звичайних людей, і органів місцевого самоврядування. Тому наша команда визначила для себе пріоритетом допомогти облаштувати укриття за запитом керівництва Оболонської РДА. Щоб у той час, коли карта повітряних тривог ледь не щодня «червона», кожен мешканець був спокійним: у його районі є безпечні місця, де можна дочекатися відбою, і вони забезпечені найнеобхіднішим».

Читайте також: В одній зі столичних профільних клінічних лікарень модернізували хірургічне відділення

«Ми включилися у цей процес уже давно, ще за часів блекауту, - коментує віце-президент фонду Вілен Фаталов. - «Благодійний фонд «Help for Ukraine» на той час передав 60 обігрівачів повітря, генератори, розкладушки, засоби індивідуальної гігієни, електроприлади та пледи для доукомплектування дитячих кімнат у понад 40 пунктів незламності Дарницького району та більш як 20 школам, садочкам і дитячим будинкам. Адже не завжди у місцевої влади вистачає ресурсів – проблем потрібно вирішувати під час війни безліч».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-