Перші системи автоматизованого доступу до укриттів установили в Дарницькому районі

Перші системи автоматизованого доступу до укриттів установили в Дарницькому районі

Фото, відео
Укрінформ
Київ розпочав оснащення споруд цивільного захисту системами автоматизованого відкриття - перші такі системи вже встановлюють в укриттях у Дарницькому районі столиці.

Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

“Київ розпочав оснащення споруд цивільного захисту системами автоматизованого відкриття. Перші такі системи вже встановлюють в укриттях у Дарницькому районі столиці”, - зазначив Кличко.

Перші системи автоматизованого доступу до укриттів установили в Дарницькому районі/ Фото: КМВА

Мер зауважив, що в укритті, яке він сьогодні оглянув, майже завершили капітальний ремонт. Площа приміщення 140 м2 і розраховане укриття на понад 200 осіб.

Читайте також: У Вінниці система автоматичного відкриття дверей вже доступна у десяти укриттях

Кличко наголосив, що, враховуючи застосування ворогом балістичних ракет, коли вибухи лунають за кілька хвилин після тривоги, важливо, щоб доступ до укриттів був безперешкодним та оперативним. І завдяки таким автоматизованим системам укриття та сховища відчинятимуться одразу після сигналу повітряної тривоги.

Загалом у Києві планують встановити системи в майже 3000 укриттів та сховищ.

Відео: Віталій Кличко/Телеграм

Як повідомлялося, 8 червня, за рішенням Київради, місто додатково виділило на ремонт та облаштування укриттів 750 млн грн (до цього, минулого та нинішнього року, виділили 1,2 млрд грн).

Гроші будуть спрямовані, зокрема, і на встановлення автоматизованої системи доступу, на придбання 200 модульних залізобетонних укриттів швидкого розгортання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-