Директорові ще одного департаменту КМДА повідомили про підозру

Директорові ще одного департаменту КМДА повідомили про підозру

Укрінформ
Директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації повідомили про підозру у розтраті ₴1 мільйона на відновленні тротуару.

Як передає Укрінформ, про це КМДА повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА у розтраті бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, службові особи Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА забезпечили підконтрольному товариству перемогу у тендері на будівництво водопроводу для підключення житлових будинків, розташованих на вулиці Зрошувальній, а також дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ».

Читайте також: НАБУ завершило слідство у справі голови Держлісагентства часів Януковича

Згідно з укладеним договором: підрядник також мав виконати роботи з відновлення тротуарів та автодороги на цій же вулиці після підключення водопроводу.

Підозрюваний, розуміючи, що роботи з відновлення тротуарів та автодороги не виконані в повному обсязі, підписав офіційні документи, які стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів.

Читайте також: Арештованому у справі про закрите укриття чиновнику КМДА оголосили ще одну підозру

За висновком експертизи, вартість невиконаних робіт становить близько ₴1 мільйона.

Як повідомляє пресслужба КМДА, у Київській міській державній адміністрації відреагували на підозру директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури у розтраті 1 млн грн на відновленні тротуару.

«Сьогодні, 23 червня, вручено підозру директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Дмитру Науменку. Він підозрюється в нібито розтраті бюджетних коштів. Йдеться про проєкт будівництва водопроводу для підключення житлових будинків та дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ» на вулиці Зрошувальній (Дарницький район)», - ідеться в повідомленні.

У КМДА зазначають, що станом на зараз виконані всі необхідні інженерні роботи за проєктом, завдяки чому місцеві жителі забезпечені водопостачанням. Однак роботи з благоустрою та асфальтування території продовжуються, тому кошти за ці роботи виконавцям перераховані не були.

«Тим незрозумілішими є висновки слідства щодо неякісного виконання робіт, які ще досі не завершені. Більше того, вказана підозра не містить фактичної наявності завданої шкоди, а експертиза проведена без належного дослідження проєктної документації, наочного огляду об'єкта тощо», - ідеться в повідомленні.

У КМДА також заявили, що «департамент співпрацює зі слідством та надає доступ до запитуваної наявної документації, а також розраховує на об’єктивне, неупереджене та всебічне розслідування».

Як повідомляв Укрінформ, директорові Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану.

Раніше столична прокуратура у межах кримінального провадження щодо загибелі та травмування людей через недопуск до укриття оголосила Ткачуку підозру у службовій недбалості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-