Арештованому у справі про закрите укриття чиновнику КМДА оголосили ще одну підозру

Арештованому у справі про закрите укриття чиновнику КМДА оголосили ще одну підозру

Укрінформ
Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомили ще одну підозру - у розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури, передає Укрінформ.

Згідно з матеріалами слідства, 11 листопада 2022 року директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації уклав з товариством договір на закупку мініелектростанцій на загальну суму понад 28, 6 млн грн для оснащення пунктів обігріву на території столиці.

Читайте також: У столиці перевірили понад 91% укриттів, дві третини - придатні для використання

Постановою уряду від 9 листопада 2022 року ця категорія товарів звільнена від сплати податку на додану вартість та ввізного мита при ввезенні на митну територію України.

Попри це, департамент платіжним дорученням від 21.11.2022 перерахував на користь товариства бюджетні кошти в сумі понад 28,6 млн гривень, у тому числі безпідставно включений у платіж податок на додану вартість, чим спричинено шкоду департаменту на суму 1,8 млн гривень.

Факт розтрати бюджетних коштів підтверджується актом перевірки закупівлі, яка проводилась Державною аудиторською службою України, заявили в прокуратурі.

Читайте також: Зачинене укриття: директора департаменту КМДА відправили під домашній арешт

Як повідомлялося, раніше столична прокуратура у межах кримінального провадження щодо загибелі та травмування людей через недопуск до укриття оголосила Ткачуку підозру у службовій недбалості.

Слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи з 2018 року на посаді директора департаменту, несе персональну відповідальність за організацію та результати роботи даного структурного підрозділу з реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення.

21 червня Голосіївський райсуд Києва обрав Ткачуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте також: Бомбосховища Києва: проблеми, які поширюються на всю Україну

Вночі 1 червня російські війська вкотре атакували Київ ракетами. Ворог випустив у напрямку столиці 10 «Іскандерів». Усі знищила протиповітряна оборона. Унаслідок ракетного удару постраждали 19 людей, троє з них загинули, зокрема 9-річна дівчинка.

Родичі постраждалих заявили, що укриття, до якого люди прибігли під час повітряної тривоги, було зачиненим. 3 червня суд обрав запобіжні заходи чотирьом особам, затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля укриття в Деснянському районі Києва.

Після трагедії у столиці розпочалася посилена перевірка укриттів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-