Кличко: Унаслідок нічної атаки на Київ троє загиблих, 16 поранених

Кличко: Унаслідок нічної атаки на Київ троє загиблих, 16 поранених

Фото
Укрінформ
Унаслідок російського ракетного удару по Києву постраждало 19 людей, троє з них загинули, одна людина перебуває в лікарні у відділенні інтенсивної терапії.

Про це розповів Київський міський голова Віталій Кличко в коментарі журналістам на місці падіння уламків ракети біля поліклініки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наслідки нічного обстрілу Києва / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

"Сьогодні вночі травмовано 19 осіб", - сказав він, уточнивши, що три особи загинули, одна з них дитина, ще семеро у лікарні, серед яких одна у відділенні інтенсивної терапії.

Крім того, за його словами, пошкоджено будівлі дитячого садочка, трьох шкіл і багатьох житлових будинків.

Мер пояснив, що рівень руйнувань будуть встановлювати представники РДА, після складення відповідних актів і оцінок столиця забезпечить ремонт та відновлення.

Кличко проінформував, що вночі близько третьої ночі після оголошення тривоги через чотири хвилини пролунав вибух.

"Зараз багато інформації щодо того, що укриття було закрито. Прокуратура, СБУ, Національна поліція проводять розслідування щодо того, чи було укриття закрито чи ні. По одній інформації, деякі люди знаходились в укритті і їх виводили, по іншій інформації - укриття було закрито і люди не могли потрапити. Ми швидко проведемо розслідування", - запевнив очільник Києва.

Читайте також: Зачинене укриття: до поліції доставили охоронця столичної поліклініки з ознаками сп’яніння

Він додав, що у поліклініці від вибуху вибито всі двері, тому наразі неможливо швидко встановити, чи були вони відчинені для людей.

Кличко також зауважив, що сторож поліклініки поранений і перебуває в лікарні.

Водночас мер нагадав, що відповідальність за функціонування укриттів несуть керівники закладів, у яких вони розміщені, та голови РДА, наголосивши, що раніше Київ виділив 10 млн грн на облаштування сховищ.

Читайте також: Скарг щодо укриття в поліклініці до КМДА не надходило – чиновник

"Ще додатково дав розпорядження перевірити всі укриття, які знаходяться в місті Києві, відносно швидкого реагування і відвідування", - проінформував міський голова.

Під час перебування мера на місці влучання осколків російської ракети та загибелі людей у Києві прозвучала чергова повітряна тривога.

Кличко у супроводі ЗМІ та мешканців пройшов до найближчого укриття у школі.

Наразі на місці працюють відповідні служби, які розбирають пошкоджені конструкції на будівлях, прибирають територію і проводять розслідування.

Читайте також: Деснянська РДА: Під час балістичного обстрілу в укриття потрапила лише частина людей

Як повідомляв Укрінформ, у Деснянському районі Києва внаслідок нічної ракетної атаки Російської Федерації загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка.

Також під час ракетної атаки було пошкоджено медзаклад, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

У Києві скасовані всі заходи до Дня захисту дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-