Росіянам не завжди важливо, по якій цілі буде влучання в Києві - Юсов

Росіянам не завжди важливо, по якій цілі буде влучання в Києві - Юсов

Єдині новини
Укрінформ
Російським агресорам, які чинять ракетний терор проти Києва, зазвичай не дуже важливо, чи вдасться влучити у стратегічний об’єкт, чи пошкодити цивільну інфраструктуру.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

«Увага ворога на Києві. У них є конкретний перелік цілей. Але, розуміючи, що в багатьох випадках зброя не є високоточною, вони припускають, що цілі можуть бути не уражені, а може постраждати цивільна інфраструктура. Це їх свідома політика. В цілому тероризування Києва – це комплексна задача ворога, і не завжди важливо, по якій цілі буде влучання», - розповів він.

Юсов уточнив, що у ворога змінилась тактика обстрілів після провалу зимової кампанії - терористичної хвилі ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі, коли була спроба занурити Україну в пітьму, посіяти паніку серед населення: «Після фіаско була пауза деякий час, момент накопичення ракетоносних озброєнь. І після паузи ми бачимо повтор».

Читайте також: Українська розвідка перевіряє інформацію про передачу Іраном боєприпасів Росії

Представник ГУР зауважив, що більшу частину ракетного арсеналу, особливо високоточного озброєння, рашисти вже не можуть відновити. Проте це не означає, що вони втратили здатність до повторення ракетних ударів. Україна це розуміє і посилює свою ППО.

Як повідомлялося, у травні над Києвом сили ППО знищили 7 аеробалістичних ракет «Кинджал», 13 балістичних «Іскандерів», 65 крилатих ракет та 169 БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-