Кличко перевірив, як облаштовують новий сквер поблизу станції метро «Героїв Дніпра»

Кличко перевірив, як облаштовують новий сквер поблизу станції метро «Героїв Дніпра»

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як наводять лад у районах столиці, а також оглянув, як тривають роботи з облаштування нового скверу поблизу станції метро “Героїв Дніпра” в Оболонському районі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Мер Києва перевірив, як тривають роботи на локації поблизу станції метро “Героїв Дніпра” в Оболонському районі. Департамент міського благоустрою нещодавно демонтував там 66 МАФів. Сьогодні на їхньому місці будують новий сквер з гарною і зручною інфраструктурою”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема на території скверу буде встановлена пергола, висадять сакури, дерева з ажурною кроною. Ввечері на головній алеї дерева будуть підсвічені.

Зручним це місце буде і для маломобільних верств населення.

Кличко перевірив, як облаштовують новий сквер поблизу станції метро «Героїв Дніпра» / Фото: КМДА

За словами Кличка, “це системна робота міста, коли розчищаються та облаштовуються входи і виходи до станцій метрополітену”.

“Адже підземні станції метрополітену є укриттями під час повітряних тривог. І важливо, щоб шляхи до них були вільними та безпечними”, – зауважив мер Києва.

Кличко нагадав, що вже облаштовані зелені території на бульварі Миколи Міхновського, біля станції метро “Політехнічний інститут” та на вулиці Вишгородській – теж на місцях, де демонтували МАФи.

Читайте також: У Києві біля станції метро «Шулявська» демонтували близько 30 МАФів

Також активно тривають роботи зі створення гарного громадського простору з озелененням біля станції метро “Шулявська”.

Крім того, Кличко перевірив кілька локацій у Подільському районі.

За його словами, “столична влада продовжує контролювати, як наводять лад у місті. Навіть в умовах війни ми дбаємо про благоустрій столиці та комфорт її жителів".

"Сьогодні ми інспектуємо Подільський район. Особливу увагу звертаємо на виявлені звалища, занедбані захаращені території", - зазначив Кличко.

"Кожен голова району та керівники профільних служб відповідають за санітарний стан у районі і не повинні допускати утворення антисанітарії. Незалежно від того, хто балансоутримувач – приватна чи комунальна структура. Керівництво району має зобовʼязати їх виконати свою роботу”, – наголосив Кличко.

Читайте також: Кличко запросив американських бізнесменів до відбудови Києва

Він підкреслив, що "столична влада через інспекторів з благоустрою системно перевірятиме та контролюватиме виконання цих завдань. На кожного, хто ігноруватиме виконання свої обов’язків, чекатиме відповідальність, зокрема штраф".

Як повідомляв Укрінформ, Кличко показав, як виглядатиме створювана у столиці рекреаційна зона, яка зʼєднає парк “Наталка”, набережну та острів Оболонський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-