У Києві біля станції метро «Шулявська» демонтували близько 30 МАФів

У Києві біля станції метро «Шулявська» демонтували близько 30 МАФів

Фото
Укрінформ
У столиці біля станції метро “Шулявська” демонтували близько 30 МАФів - на їх місці облаштують сквер. 

Про це під час інспекції демонтажу МАФів повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент Укрінформ.

“Раніше біля метро “Шулявська” стояли близько 30 малих архітектурних форм - МАФів. Замість них тут облаштують сквер із зоною відпочинку”, - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що сквер планують відкрити приблизно 15-20 червня.

У Києві біля станції метро “Шулявська” демонтували близько 30 МАФів / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Також Пантелеєв повідомив, що сквер збудують коштом міського бюджету - остаточна цифра буде відома після завершення робіт.

“Загалом це коштує приблизно один чи два мільйони гривень, тобто це не десятки мільйонів. Ми зараз не будуємо великі парки, як це було в мирні часи, але такі невеликі об'єкти приводимо до ладу”, - зауважив заступник мера.

Він нагадав, що на деяких об’єктах роботи знаходяться на завершальній стадії: біля станції метро «Політехнічний інститут», де завершено роботи з благоустрою та облаштовано цивілізований громадський простір, і біля станцій «Героїв Дніпра» та «Берестейська».

Читайте також: Демонтаж МАФів: бізнес просить столичну владу про компроміс на час війни

За його словами, такі рішення насамперед пов'язані з гарантією безпеки для мешканців і гостей столиці. Він наголосив, що станції метро - це об'єкти подвійного призначення - це ще й укриття, тому шляхи до них повинні бути розчищені.

“Такі об'єкти в центрі уваги міської влади. Ми відповідаємо на запит киян, які хочуть, щоб на підходах до метро було безпечно і щоб там були комфортні умови”, - підкреслив заступник голови КМДА.

Крім того, він зазначив, що МАФи планують демонтувати біля всіх станцій метро, а також біля зупинок громадського транспорту, де є інтенсивний трафік людей.

Як повідомлялося, у столиці триває демонтаж МАФів, що розташовані біля входів та виходів до станцій метро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-