У парку Шевченка відкрилася виставка архівних світлин Києва

У парку Шевченка відкрилася виставка архівних світлин Києва

Фото
Укрінформ
Відкриття фотовиставки «Київ учора та сьогодні: подорож у часі» відбулось у столиці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, це спільний проєкт Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву і Комунального підприємств «Київінформ», присвячений Дню Києва.

“На цих вихідних ми будемо святкувати День Києва. Ми святкуємо його вже другий рік поспіль під час повномасштабного вторгнення. Ця виставка показує, наскільки наше місто стародавнє, наскільки воно має величезну історію і чому росіянам так хочеться забрати її, бо такої історії у них немає точно”, - підкреслила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

В експозиції 32 стенди, присвячені знаковим місцям та пам’яткам столиці. Це світлини з видами Києва кінця 19-го – початку 20-го століть із фондів Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву. Кияни та гості міста матимуть змогу відчути атмосферу старого міста, а також побачити унікальні споруди, що були знищені упродовж 20 століття.

До Дня Києва у столиці відкрилася фотовиставка «Київ учора та сьогодні: подорож у часі» / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Друга частина кожного стенду експозиції презентує фотороботи з колекції «Вечірнього Києва» (КП «Київінформ»), що відображають сьогодення Києва як європейської столиці.

Читайте також: У Києві відкрили фотовиставку про досвід війни переселенців із Маріуполя

Театр Франка, Оперний театр, Софійська площа, собор Святого Олександра, Києво-Печерська лавра – ці та інші пам’ятки можна побачити на експонованих фото.

“Цей унікальний проєкт, який дозволяє жителям і гостям Києва побачити його таким, який він був багато років тому, і можливо, пофантазувати і подумати, яке місто буде тоді, коли нас з вами вже не буде”, - зауважила перша заступниця голови Державної архівної служби Тетяна Ємельянова.

Виставка експонуватиметься протягом наступних трьох тижнів у парку Шевченка.

День Києва відзначається в останню неділю травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-