У Києві відбулася хода «Чекаємо додому героїв Маріуполя»

У Києві відбулася хода «Чекаємо додому героїв Маріуполя»

Фото
Укрінформ
У Києві у суботу відбулася хода «Чекаємо додому героїв Маріуполя».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, хода розпочалася в парку ім. Шевченка.

У Києві відбулася хода «Чекаємо додому героїв Маріуполя» / Фото: Наталія Молчанова

Учасники акції пройшли бульваром Шевченка, Хрещатиком до Майдану Незалежності.

Участь в акції взяли кілька сотень членів родин бійців Маріупольського гарнізону, військових, ветеранів.

"Є публічні дані, що близько 2,5 тис. захисників Маріуполя вийшли. Ми можемо констатувати, що понад 500 захисників Азовсталі вдалося повернути з російського полону. Ця робота триває, працює Координаційний штаб з питань поводження з полоненими, це окреме завдання і темп, яка в фокусі уваги Президента. Вся країна працює. Результати обов'язково будуть. Робота не зупиняється, і паралельно йде процес підготовки декількох обмінних операцій. Добрі новини будуть", - сказав у коментарі Укрінформу представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

Читайте також: Асоціація родин захисників «Азовсталі» підготувала ролик про 86 днів спротиву українських героїв

Як зазначила на акції мати загиблого захисника Владислава Литвиненка Віра Литвиненко, гарнізон Маріуполя відтягнув на себе майже втричі переважаючі сили ворога. Проти них було використано всі можливі види озброєння - фосфорні, протибункерні бомби.

"Вони мали свої мрії, свої плани на майбутнє, вони хотіли жити. Багато хто з них не встигли створити родини, народити своїх дітей, вони дуже хотіли жити, але не пошкодували життя заради нас, вони виграли час для країни. Ми маємо пам'ятати про їх найвищий ступінь самопожертви - віддати життя заради Батьківщини", - сказала Віра Литвиненко.

Вона закликала підписати петицію про вшанування пам'яті полеглих бійців, які захищали Маріуполь та Азовсталь.

Учасники акції вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Також у суботу, 20 травня, о 18:00 в Українському домі відбудеться вистава «Азовсталь. Голоси» для власників квитків. На Софійській площі відкриється інсталяція-символ стійкості та віри наших військовополонених із «Азовсталі».

Окрім того, пам'ятні заходи пройдуть в Броварах, Львові та Черкасах.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка, присвячена обороні Маріуполя

Як повідомлялося, родичі захисників "Азовсталі" наполягають на закріпленні в законодавстві України статусу військовослужбовців, звільнених з полону, аби сформувати культуру поводження з військовополоненими та порядок їхньої реабілітації.

Протягом року до України вдалося повернути близько 500 захисників "Азовсталі", ще близько 2 000 досі перебувають у російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-