Київ має серйозну систему ППО, яка дозволила ліквідувати всі шість «Кинджалів» - Ігнат

Київ має серйозну систему ППО, яка дозволила ліквідувати всі шість «Кинджалів» - Ігнат

Укрінформ
Київ завжди є пріоритетною ціллю для ворога, тому столиця має серйозну систему ППО, яка дозволила ліквідувати всі 6 ракет «Кинджал».

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Робота сьогодні надзвичайно успішна, усі повітряні цілі знищено. 6 ракет «Кинджал» – доволі вражаючий показник. Київ знову залишається в епіцентрі подій, тому що столиця завжди була пріоритетною ціллю для ворога. Ви бачите, скільки вони запускають по столиці, саме тому Київ захищений серйозними засобами протиповітряної оборони. Тому що і об’єкти інфраструктури й інші важливі об’єкти держави завжди будуть в пріоритеті у ворога… Найголовніше, що знищено все, що летіло на Київщину», - зазначив Ігнат.

Читайте також: Посол США після нічної атаки на Київ подякувала за роботу ППО

Він наголосив, що аеробалістичні ракети Х-47 були випущені з 6 літаків Міг31К, які є носіями «Кинджалів».

Читайте також: У ДСНС показали наслідки ракетної атаки на столицю

Як повідомляв Укрінформ, близько 03:30 16 травня 2023 року російські війська атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ. Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу "Shahed-136/131", проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – "Орлан-10", “SuperCum”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-