У Києві рівень води в Дніпрі за добу майже не змінився

У Києві рівень води в Дніпрі за добу майже не змінився

Укрінформ
У Києві станом на 2 травня у порівнянні з минулим днем рівень води у Дніпрі піднявся лише на один сантиметр.

Про це пресслужба Київської міської військової адміністрації повідомляє у Телеграмі з посиланням на коментар очільника КМВА Сергія Попка, передає Укрінформ.

«Станом на 9:30 02.05.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 297 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 13°C. В порівняні з минулим днем рівень водопілля підвищився всього на +1 см”, - зазначив начальник КМВА.

Попко наголосив, що спостерігається стабілізація рівня води, без суттєвих підйомів. Він додав, що прогноз динаміки рівня весняного водопілля на р. Дніпро в межах міста залежить від роботи Київської та Канівської ГЕС.

Він зауважив, що аварійних підтоплень по Києву не зафіксовано. Проте рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий).

“При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 45-47 см. Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків”, - уточнив Попко.

Начальник КМВА додав, що промислові об’єкти й житлові масиви міста – поза загрозою підтоплення, а моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Читайте також: Ситуація з проходженням весняного водопілля стабілізувалась – Укргідроенрего

Як повідомляв Укрінформ, у столиці пройшли навчання сил цивільного захисту для оперативного виконання завдань під час повені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-