Ситуація з проходженням весняного водопілля стабілізувалась – Укргідроенрего

Ситуація з проходженням весняного водопілля стабілізувалась – Укргідроенрего

Укрінформ
Ситуація з проходженням весняного водопілля станом на 1 травня 2023 року стабілізувалась, але утримується підтоплення заплавних територій, понижених ділянок у деяких областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПрАТ «Укргідроенрего» у Телеграмі.

«Станом на 1 травня ситуація з проходженням весняного водопілля стабілізувалась. Друга хвиля паводка у столиці, як і попереджали метеорологи, слабша за першу. На сьогодні рівень води річці Дніпро у Києві біля моста «Метро» становить 9 296 см», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після двох днів незначного підйому, рівень водопілля стабілізувався. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано.

Читайте також: В Україні знижується рівень води у річках, окрім Дніпропетровщини

Утримується підтоплення заплавних територій, понижених ділянок у ряді населених пунктів на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському та Каховському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях.

«Гідроелектростанції продовжують здійснювати пропуск повені через гідроагрегати і через затвори водозливної греблі та забезпечувати енергетичну систему України необхідними потужностями», – додали в Укргідроенрего.

Як повідомлялося, у Києві за добу 28 квітня рівень води у Дніпрі піднявся на один сантиметр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-