У столиці провели навчання з протидії наслідкам повені

У столиці провели навчання з протидії наслідкам повені

Фото
Укрінформ
У столиці пройшли навчання сил цивільного захисту для оперативного виконання завдань під час повені.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, це пов’язано з підвищеним масштабом весняного водопілля та збільшенням рівня води у річці Дніпро.

До навчань були залучені 120 представників рятувальних служб та комунальників. Серед них працівники ДСНС, КП “Плесо”, КК «Київавтодор»; КП «Київпастранс», Київської служби порятунку, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва, Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України тощо.

Читайте також: Підтоплення на Київщині: військові встановили понтонну переправу в Іванкові

За умовами навчань, проходження водопілля супроводжується виходом води на заплаву та утриманням води на ній, що є природним процесом.

На семи навчальних місцях учасники відпрацювали: розгортання штабу; проведення рятувальних робіт щодо зняття з плавзасобу, що дрейфує, потерпілих від повені; надання екстреної медичної допомоги потерпілим; вилучення з дна водойми затонулого човна; проведення робіт з відкачування води із підтопленого об’єкту; проведення робіт щодо інженерного захисту території від підтоплення - будівництво дамби мішками з піском.

Навчання щодо виконання завдань під час повені на базі Голосіївського району столиці / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Мета навчання – перевірка повноти і реальності розроблених планів реагування органів управління і сил цивільного захисту щодо виконання завдань із організації і проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт при виникненні надзвичайних ситуацій на водних об’єктах. А також вдосконалення навичок взаємодії підрозділів із запобігання та ліквідації наслідків метеорологічних надзвичайних ситуацій під час повені і паводків.

Читайте також: У Києві є часткові підтоплення: пік паводків прогнозують на 22 квітня

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук зазначив, що за інформацією Гідрометцентру, пік весняного водопілля очікується з 22 квітня, рівень води може доходити відмітки 800 см над «0» (або 95.0 м БС).

“Раніше ми мали штучне регулювання рівня Дніпра на території Києва, тому що працював каскад ГЕС до Чорного моря, який давав можливість за рахунок Київської, Канівської, Каховської ГЕС у штучному режимі тримати рівень Дніпра. Але у зв'язку з військовими діями і агресією росії ми маємо пошкодження на Каховській ГЕС, яка не працює в повному режимі, тому порушується весь цикл технологічних робіт всіх ГЕС”, - сказав Ткачук.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, зараз у Києві під загрозою підтоплення знаходяться 6 районів - Голосїївський, Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Оболонський та Подільський.

“Що стосується прогнозів, то зараз розслаблятися ще не можна. Сьогодні рівень Дніпра збільшився на 4 сантиметри. Загалом загроза підтоплення зберігатиметься протягом тижня”, - зауважив Пантелеєв.

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про подальше підвищення рівнів води в річках 19-21 квітня та затоплення заплав, територій населених пунктів у Чернігівській, Київській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській і можливе затоплення заплавних ділянок у Запорізькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-