Весняний паводок: підтоплення можливі у семи областях

Весняний паводок: підтоплення можливі у семи областях

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про подальше підвищення рівнів води в річках 19-21 квітня та затоплення заплав, територій населених пунктів у Чернігівській, Київській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській і можливе затоплення заплавних ділянок у Запорізькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

Зокрема 19-21 квітня на ділянці Десни нижче села Розльот в межах Чернігівської області продовжиться ріст рівнів води на 2-10 см за добу, з подальшим затопленням заплави, територій ряду сіл, обтопленням сіл водою та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області, частковим затопленням присадибних ділянок та окремих будинків у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

У Чернігові подальше затоплення територій міського пляжу, садово-дачної забудови, доріг на заплаві (район Кордівка) (I рiвень небезпеки - жовтий).

На річці Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Читайте також: В Україні підтоплені понад 1600 домогосподарств, на півночі темп підняття води знижується

Крім того, 19-21 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни рівень води утримуватиметься близьким до максимальної позначки піку весняного водопілля зі збереженням затоплення заплави, порушенням транспортного сполучення, обтопленням та відрізанням від основних шляхів сполучення, частковим затопленням окремих населених пунктів та початковим затопленням житлових будинків в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІІ рівень небезпеки - червоний).

Також 19-20 квітня, внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, на річці Дніпро у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Читайте також: В Україні паводок іде на спад, тривають контрольовані скиди води на Дніпрі та Дністрі

19-20 квітня, внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення прируслових територій у ряді прирічкових населених пунктів на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях (ІІІ рівень небезпеки - червоний) та можливе початкове затоплення заплавних ділянок вздовж Каховського водосховища у ряді прирічкових населених пунктів у Запорізькій області (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Як повідомляв Укрінформ, спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі України; однак підтоплено 21,1 тис. га сільськогосподарських угідь у Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-