У Києві за день рівень води у Дніпрі впав ще на 16 сантиметрів

У Києві за день рівень води у Дніпрі впав ще на 16 сантиметрів

Укрінформ
У Києві кілька днів поспіль спостерігається падіння рівня води у Дніпрі: за останні дні рівень води впав уже майже на 50 см.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

“Станом на 9:30 22.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 308 см. Цей показник на 16 см менше, ніж учора. Падіння рівня води в Дніпрі в межах столиці триває від початку тижня. За ці останні дні рівень води впав майже на 50 см. Продовжується пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС. В Києві утримується підтоплення заплавних територій та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок”, - заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Читайте також: Весняне водопілля йде на спад – Укргідроенерго

Він повідомив, що аварійних підтоплень по Києву не зафіксовано. За попередніми прогнозами Укргідрометцентру, пік весняного водопілля для столиці очікувався сьогодні, 22 квітня.

Начальник КМВА зазначав, що поки рівень паводка на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Проте, це не підстава аби втрачати пильність. Влада міста та усі необхідні служби й надалі будуть моніторити ситуацію з водопіллям. “Ми готові до можливих надзвичайних ситуацій! Кияни завжди повинні відчувати себе захищеними!”, - додав він.

Читайте також: Дві області вийшли з «червоної» зони небезпеки підтоплень

Як повідомляв Укрінформ, у Києві кілька днів поспіль спостерігається падіння рівня води у Дніпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-