Дві області вийшли з «червоної» зони небезпеки підтоплень

Дві області вийшли з «червоної» зони небезпеки підтоплень

Укрінформ
Станом на 21 квітня Черкаська та Чернігівська області вийшли з «червоної» зони небезпеки підтоплень, але до цієї зони входять регіони по середньому Дніпру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПрАТ «Укргідроенерго» у Телеграмі.

«Станом на 21 квітня попри спад весняного водопілля гідроенергетики продовжують пропуск води за збалансованим графіком. На сьогодні Черкаська та Чернігівська області переважно вийшли з «червоної» зони небезпеки підтоплень. Натомість до цієї зони тепер входять регіони по середньому Дніпру», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що за прогнозами синоптиків, наприкінці квітня – на початку травня в Україні очікуються ще більш значні опади – отже, може бути і друга хвиля водопілля.

Читайте також: У Києві відучора на 13 сантиметрів упав рівень води у Дніпрі

«ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго, окрім врегулювання ситуації з рівнями води, виконує покладені на них функції - забезпечуючи балансуючим та аварійним резервами енергетичну систему України. Також гідроенергетики продовжують відновлювати втрачені потужності внаслідок ракетних обстрілів», – додали в компанії.

Як повідомлялося, весняне водопілля станом на 20 квітня йде на спад, але чотири області все ще залишаються у червоній зоні.

Читайте також: В Україні залишаються підтопленими майже 1,5 тисячі господарств

Внаслідок значних опадів та значного притоку підземних вод стрімко зросли рівні води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-