У Києві відучора на 13 сантиметрів упав рівень води у Дніпрі

У Києві відучора на 13 сантиметрів упав рівень води у Дніпрі

Укрінформ
У Києві кілька днів поспіль спостерігається падіння рівня води у Дніпрі: за останні дні рівень води впав уже на понад 30 см.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Станом на 10:00 21.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 324 см. А це на 13 см менше вчорашнього. Падіння рівня води в Дніпрі спостерігається вже кілька діб поспіль. За ці останні дні рівень води в Дніпрі в межах Києва впав вже на понад 30 см", – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, наразі зберігається ІІ рівень небезпеки гідрологічних явищ – (помаранчевий). Він нагадав, що критичний для Києва рівень – це показники понад 9 400 см.

Крім того, Попко зауважив, що внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС у столиці утримується підтоплення заплавних територій – острови у парках "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, також Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків – та спостерігається часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок. Проте аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано.

Читайте також: Водопілля на Десні досягне максимуму наприкінці тижня - ДСНС

"За прогнозами Укргідрометцентру, пік весняного водопілля для столиці очікується завтра, 22 квітня. Але передбачуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Тим не менше, усі потрібні служби міста Києва готові до можливих надзвичайних ситуацій!" – наголосив начальник КМВА.

Як повідомлялося, внаслідок значних опадів та значного притоку підземних вод стрімко зросли рівні води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.

За інформацією відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру ДСНС, масштабного затоплення Києва не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-