Суд повернув громаді приміщення майстерень у Дарницькому районі

Суд повернув громаді приміщення майстерень у Дарницькому районі

Укрінформ
Дарницький районний суд повернув міській громаді Києва приміщення майстерень у Дарницькому районі вартістю понад 4 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

"Прокурори Дарницької окружної прокуратури міста Києва відстояли в суді інтереси мешканців столиці щодо витребування на користь територіальної громади міста Києва нежитлового приміщення на вулиці Урлівській в Дарницькому районі Києва вартістю понад 4 млн гривень", - зазначається у повідомленні.

Йдеться про нежитлові приміщення, які розташовані на 25-му поверсі багатоквартирного будинку по вулиці Урлівській та належать до комунальної власності. Вказані приміщення використовувалися як майстерні.

У 2020 році невстановлені особи на підставі підробленого документу зареєстрували за фізичною особою право власності на одне з приміщень під виглядом квартири. У подальшому приміщення двічі впродовж півроку відчужувалося на користь третіх осіб.

З метою захисту інтересів територіальної громади окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду про витребування цього майна до комунальної власності.

Читайте також: Суд повернув громаді Києва землі колишньої типографії

12 квітня 2023 року завдяки активній позиції окружної прокуратури та зібраним доказам Дарницький районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Як повідомляв Укрінформ, територіальній громаді Києва повернули приміщення творчих майстерень у будинку кінця XIX сторіччя на вулиці Хорива на Подолі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-