Суд повернув громаді Києва творчі майстерні на Подолі

Суд повернув громаді Києва творчі майстерні на Подолі

Укрінформ
Територіальній громаді Києва повернули приміщення творчих майстерень у будинку кінця XIX сторіччя на вулиці Хорива на Подолі.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Дніпровської окружної прокуратури Києва відстояли в суді інтереси жителів столиці щодо скасування незаконної державної реєстрації права власності та витребування на користь територіальної громади Києва двох нежитлових приміщень на вулиці Хорива.

Згідно з матеріалами слідства, вказані нежитлові приміщення розміщені у мезоніні житлового будинку, який був збудований у 1897 році і є пам’яткою архітектури місцевого значення. Ці об’єкти належать до комунальної власності Києва і тривалий час перебували в оренді під розміщення творчої майстерні художників.

"Однак особи, які не мали жодного відношення до цих приміщень, у 2011 році ініціювали штучний судовий спір щодо вказаного майна у Брянківському міському суді Луганської області. За результатами судового розгляду нежитлові приміщення "перетворилися" на квартири та право власності на них було визнано за фізичною особою. Представники місцевого самоврядування столиці для розгляду цієї справи в суді не залучалися", - зазначили у прокуратурі.

Читайте також: Громаді Києва повернули ділянку з історичною пам'яткою на Печерську

У 2016 році право власності на приміщення незаконно перейшло на користь жительки Київської області. Використовувались ці приміщення як квартири.

Зважаючи на вказані порушення та з метою захисту інтересів територіальної громади, окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду для скасування незаконної реєстрації права власності та витребування майна на користь Київської міської ради.

Подільський районний суд Києва погодився з доводами прокурора і задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

Крім того, за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади розслідується кримінальне провадження. Слідство триває.

З метою недопущення подальших незаконних дій на приміщення накладений арешт.

Як повідомляв Укрінформ, суд повернув громаді Києва землі колишньої типографії, які незаконно привласнила одна з райрад Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-