У Києві на Великдень віряни зможуть залишитися на нічне богослужіння у храмах

У Києві на Великдень віряни зможуть залишитися на нічне богослужіння у храмах

Укрінформ
У столиці віряни, які прийшли на службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч, до завершення комендантської години.

Про це повідомляє КМВА, передає Укрінформ.

“Запроваджена комендантська година не унеможливлює проведення нічного богослужіння у церквах. Віряни, які прийшли на службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч, до завершення комендантської години”, - зазначив нальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, по завершенню комендантської години люди також можуть відвідати церкви і освятити великодній кошик. Водночас Попко попередив, що залишати храми і знаходитися на вулицях чи інших громадських місцях під час комендантської години заборонено.

Крім того, начальник КМВА додав, що усі віряни, які вирішать відвідати нічні молебні в храмах, мають самостійно дізнатися про розташування найближчого укриття.

Читайте також: У Києві на Великдень додатково чергуватиме понад тисяча поліцейських

“При оголошені повітряної тривоги і священослужителі, і відвідувачі мають обов’язково перейти до найближчої споруди цивільного захисту! Бережіть себе і близьких», - сказав Попко.

Як повідомлялося, храми та собори столиці будуть відкриті для усіх вірян для вечірніх та ранкових молебнів 15-го та 16-го квітня. 15.04.2023 вечірні молебні проведуть в період з 15:00 до 23:00. А 16.04.2023 заплановані ранкові молебні - в період з 05:00 до 18:00. Комендантська година триватиме як завжди з 00:00 до 05:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-