росія відмовляється від весняного наступу в Україні й шукає ще 400 000 новобранців - Bloomberg

росія відмовляється від весняного наступу в Україні й шукає ще 400 000 новобранців - Bloomberg

Укрінформ
москва після провалу воєнних планів відмовилася від подальшого наступу в Україні цієї весни й хоче зосередитися на утриманні захоплених територій в очкуванні контрнаступу з боку ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними анонімних джерел, кремль, готуючись до тривалої битви, прагне набрати цього року до 400 тисяч контрактників.

Водночас зазначається, що російська влада хоче уникнути масштабної мобілізації у зв'язку з наближенням президентської кампанії, обмежившись вербуванням новобранців. Зазначається, що призов минулої осені сотень тисяч резервістів похитнув довіру суспільства і спровокував еміграцію з країни близько мільйона росіян.

росія вже розпочала кампанію з набору контрактників. Посадовці на місцях отримали квоти на вербування й видають повістки потенційним добровольцям, аби ті з'явилися на призовні пункти, де їх агітують записатися на службу. Передусім влада орієнтується на ветеранів та сільських жителів.

Читайте також: Весняний російський наступ в Україні вичерпує себе - ISW

Водночас експерти та деякі чиновники вважають, що мета залучити таку кількість контрактників цього року є нереалістичною.

Майже всі 300 тисяч російських військових, мобілізованих восени, зараз перебувають на полі бою, але за останні місяці росії не вдалося захопити жодного великого міста.

Президентські виборів в рф мають відбутися наступної весни, на яких путін збирається балотуватися на п'ятий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-