Києво-Печерська лавра надала роз'яснення щодо відспівування воїнів «Братства»

Києво-Печерська лавра надала роз'яснення щодо відспівування воїнів «Братства»

Укрінформ
У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» надали роз'яснення щодо ситуації навколо зміни місця відспівування загиблих воїнів батальйону «Братство».

Як передає Укрінформ, роз'яснення розміщено на сайті Лаври.

"03 березня 2023 року на адресу Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» у позаробочий час о 17:40, надійшло звернення військової частини про проведення панахиди в Успенському соборі 07.03.2023 року. Зазначене звернення було розглянуто заповідником у понеділок, 06.03.2023 року, і надано відповідь щодо процедури проведення богослужінь в Успенському соборі. 06.03.2023 року до заповідника прибув громадянин, який назвався представником «Братства» та повідомив про отримання погодження Міністерства культури та інформаційної політики України щодо проведення панахиди 07.03.2023 року. При цьому жодних підтверджуючих документів надано не було", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 6 березня о 19:07, на адресу заповідника надійшов лист-звернення від секретаря Київської митрополії Православної церкви України, архієпископа Вишгородського Агапіта з проханням сприяти у проведенні відспівування загиблих військовослужбовців в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

"Зважаючи на відсутність співробітників у позаробочий час, даний лист було зареєстровано і розглянуто вранці 07 березня 2023 року вже після того, як організатором було розміщено у соціальній мережі «Фейсбук» інформацію про проведення панахиди (відспівування) у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі", - йдеться у роз'ясненні.

У Лаврі додали, що погодження від Міністерства культури та інформаційної політики України «Братство» так і не надало.

Читайте також: Страчений росіянами військовослужбовець - родом із Житомирщини

Як повідомлялося, лідер добровольчого батальйону «Братство» і політик Дмитро Корчинський заявив, що міністр культури Олександр Ткаченко начебто не дозволив відспівати загиблих бійців батальйону в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. У МКІП кажуть, що з таким проханням до них ніхто не звертався.

Йдеться про похорон чотирьох бійців диверсійної групи «Братства», які загинули наприкінці грудня 2022 року на кордоні з Брянською областю рф: Максима Михайлова (Непийпиво), Юрія Горовця (Святоші), Тараса Карпюка (Тарасія) та Богдана Лягова (Аполлона).

Відспівування бійців відбулося в Михайлівському Золотоверхому соборі об 11:30 7 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-