Столичному блогеру повідомили про підозру - привласнив ₴340 тисяч для ЗСУ

Столичному блогеру повідомили про підозру - привласнив ₴340 тисяч для ЗСУ

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру жителю Києва, який отримав несанкціонований доступ до віртуального сайту зі збору коштів для української армії та вивів на власний рахунок 340 тис. грн цих внесків.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Подільська окружна прокуратура Києва спільно зі слідчими Національної поліції повідомила про підозру жителю столиці за фактом шахрайського заволодіння коштами, зібраними для потреб Збройних сил України.

Встановлено, що підозрюваний, маючи особистий акаунт для ведення прямих ефірів на популярному сайті, створеному для збору коштів для ЗСУ, дізнався про вразливість програмного забезпечення цього сайту та вирішив скористатися цим у власних інтересах.

Отримавши несанкціонований доступ до віртуального гаманця сайту, чоловік почав систематично виводити кошти, зібрані людьми з усього світу на потреби української армії, на власний рахунок.

У такий спосіб зловмисник привласнив 340 тис. грн.

У ході обшуку за місцем проживання зловмисника вилучені носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність, та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Читайте також: Директорка київського дитсадка привласнила два мільйони батьківських внесків

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру керівнику столичного підприємства за поставку неякісних мастильних матеріалів для Міністерства оборони на 12,6 млн грн.

Фото: Поліція Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-