Кличко у Давосі обговорив із президентом ЄБРР співпрацю

Кличко у Давосі обговорив із президентом ЄБРР співпрацю

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко обговорив із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо співпрацю банку з Києвом.

Як передає Укрінформ, про це Кличко повідомив у Телеграмі.

«Зустрівся в Давосі з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо та першим віце-президентом  Юргеном Рігтерінком. Обговорили подальшу співпрацю банку з Києвом», - заявив Кличко.

За його словами, сьогодні столиця реалізовує спільно з ЄБРР кілька великих і важливих проєктів. 

Зокрема, йдеться про фінансування закупівлі Києвом вагонів метро - на 50 млн євро, допомогу в модернізації теплоенергетичного комплексу - загальна сума проекту 140 млн євро, закупівлю трамваїв на 60 млн євро, а також 60 млн ЄБРР виділить на ремонт мосту метро через Дніпро. 

Також з партнерами обговорюється фінансування будівництва лікарні швидкої допомоги на правому березі столиці. 

«Усі проєкти продовжуємо і втілимо, Києву і надалі допомагатимуть, дякую нашим партнерам та друзям, які вірять в Київ і в Україну», - заявив Кличко.

Читайте також: Зеленська у Давосі обговорила відбудову України з представниками Швейцарії

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня у Давосі перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо висловила сподівання, що Європейський банк реконструкції та розвитку залишатиметься найбільшим інституційним інвестором України.

Читайте також: Свириденко у Давосі: Україна покриває 50% свого бюджету, решту – партнери

Наразі ЄБРР бере участь у 524 проєктах в Україні. Сукупні інвестиції Європейського банку реконструкції та розвитку в Україну становлять 17 млрд 974 млн євро. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-