Київ під час війни: відкрилась виставка, присвячена жителям столиці

Київ під час війни: відкрилась виставка, присвячена жителям столиці

Фото
Укрінформ
У столиці відкрилася фотовиставка "Київ - незламне серце Європи", присвячена жителям столиці та передмістя в умовах російської агресії.

Експозицію розміщується у Центральному залізничному вокзалі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виставка - це 30 фотографій, які були зроблені в Києві під час активних бойових дій...Ця виставка вже була у Берліні, Празі та в інших європейських містах. І протягом місяця вона знаходитиметься на залізничному вокзалі", - сказала заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Відкриття фотовиставки "Київ - незламне серце Європи" / Фото: Павло Багмут

Вона зазначила, що експозиція готувалася для іноземної авдиторії, і відгуки, отримані від європейських глядачів, засвідчили, що "фотокамера та об'єктив є зброєю правди".

Ініціатором проєкту став Департамент суспільних комунікацій КМДА. Концепція полягає в тому, аби на кожній світлині поруч з руйнуваннями було щось життєствердне задля утвердження ідеї, що світло переможе темряву. Саме тому на світлинах видніються вирви від снарядів і квіти, що розпускають навесні, зруйнована будівля й рятувальники, які шукають живих, зруйнований міст, на тлі якого грає воїн ЗСУ на духовому інструменті.

Новообраний експозиційний простір є символічним, оскільки саме Центральний залізничний вокзал відігравав важливу роль в евакуації містян у перші місяці війни.

Читайте також: На залізничному вокзалі столиці відкриється виставка «Київ – незламне серце Європи»

"Ми дійсно у символічному місці. Користуючись нагодою, я хочу подякувати Укрзалізниці: її допомогу в евакуації киян, людей з інвалідністю, дітей важко переоцінити. Тому досить правильно, що ми відкриваємо виставку саме тут", - зазначила Хонда.

Глядачі зможуть побачити роботи фотографів Дениса Копилова, Олексія Самсонова, Миколи Тимченка, Миколи Синельникова, Бориса Корпусенка, Павла Петрова, Андрія Скакодуба та пресслужби ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-