Київ отримав від США генератори та спецтехніку для котелень та станцій теплопостачання

Київ отримав від США генератори та спецтехніку для котелень та станцій теплопостачання

Укрінформ
Київ отримав від уряду США 130 генераторів та спецтехніку для котелень та станцій теплопостачання.

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

"За програмою міжнародної технічної допомоги USAID Проєкт енергетичної безпеки надав комунальному підприємству "Київтеплоенерго" на безоплатній основі 4 екскаватори та понад 130 генераторів", - ідеться у повідомленні.

За його словами, нові екскаватори-навантажувачі JCB допоможуть аварійникам оперативно усувати пошкодження тепломереж та відновлювати теплопостачання киянам.

"Сучасні екскаватори вже доставлені в столицю та найближчим часом будуть задіяні в роботі", - наголосив Кличко.

Наразі в усіх районах міста працюють 38 аварійних бригад "Київтеплоенерго". Щоденно вони усувають 30-40 пошкоджень на тепломережах. Нова сучасна спецтехніка дозволить оперативно та точно проводити розриття ґрунту, а значить пришвидшить виконання аварійних робіт.

"Дизельні генератори, надані USAID, передали на котельні, теплоелектроцентралі, станції теплопостачання, а також - для потреб диспетчеризації та зв’язку. Це ті об’єкти, які важливо забезпечити незалежними джерелами живлення. За допомогою генераторів вдасться зменшити перерви у постачанні тепла киянам у випадку аварій та налагодити зв'язок між підрозділами "Київтеплоенерго" у разі тривалої відсутності електропостачання", - зазначив Кличко.

Читайте також: Економіку «тримають» вміння українців адаптуватися і допомога партнерів — Шмигаль

Він підкреслив, що КМДА прагне організувати безперебійну роботу теплової інфраструктури, щоб лікувальні заклади, соціальна сфера та житлові будинки були з теплом. Тому насамперед забезпечили генераторами ті котельні, де існують труднощі із резервним електроспоживанням для обладнання. Це скоротить терміни відсутності тепла у домівках киян під час відключення електрики.

Також за сприяння USAID Проєкт енергетичної безпеки у Києві цього року замінили 11 км тепломереж, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів. Для цього Уряд США передав труби та обладнання вартістю 1,3 млн доларів. Це дозволило відновити централізоване теплопостачання для понад 20 000 мешканців Києва. Програма відновлення тепломереж реалізована на 6 ділянках у Подільському, Шевченківському, Оболонському та Святошинському районах, де інфраструктура міста зазнала найбільших руйнувань.

"Київ вдячний Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та USAID Проєкту енергетичної безпеки за розуміння потреб енергетичної галузі, якісний супровід наданої технічної допомоги на усіх етапах – від заявки на надання технічної допомоги до її безпосереднього отримання", - наголосив Кличко.

Читайте також: США відправили в Україну першу партію енергообладнання - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в екстрену підтримку електроенергетики та сектору централізованого теплопостачання, які були пошкоджені російськими ракетними атаками, необхідно вкласти по 500 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-