США відправили в Україну першу партію енергообладнання - Reuters

США відправили в Україну першу партію енергообладнання - Reuters

Укрінформ
США відправили Україні першу частину допомоги в енергетичному обладнанні, щоб підтримати енергетичну інфраструктуру нашої країни на тлі посилення атак з боку росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на американських високопосадовців.

Зазначається, що перший транш складається з енергетичного обладнання на суму близько 13 мільйонів доларів. Він є частиною допомоги в розмірі 53 мільйони доларів, оголошеної минулого місяця, заявив співрозмовник агентства.

Інше обізнане джерело завило, що цього тижня із США вилетять ще два літаки з обладнанням. Ще один американський чиновник повідомив агентству, що деяке обладнання вже вилетіло з військової бази США.

Читайте також: Естонія відправила в Україну 11 автобусів із генераторами та енергообладнанням

З жовтня рф здійснює широкомасштабні атаки на українську інфраструктуру електропередачі та теплопостачання, що є навмисною кампанією з метою завдати шкоди цивільному населенню.

Зокрема нещодавні напади росії залишили мільйони людей у​ темряві та без опалення серед зими.

Наприкінці минулого місяця держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив президента рф володимира путіна в тому, що він спеціально намагається залишити українців у холоді та розділити західну коаліцію, змусивши її перестати допомагати Україні, підвищуючи ціни на енергоносії в усьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-